Absoluut veilig

U en uw klanten eisen een 100 procent traceerbaar product. Koffiedrinkers voelen steeds meer voor authentiek en eerlijk.

Rucquoy Frères levert koffie met het certificaat van uw voorkeur. Elk label heeft eigen regels en gedragscodes, en wordt gecontroleerd door onafhankelijke certificeringsinstanties.

De onderneming Rucquoy Frères verkreeg bovendien het ISO 22000-certificaat voor voedselveiligheid. Dit garandeert kwaliteit en veiligheid in elke stap van de voedselketen.

Certified green coffee
Green coffee trader fairtrade

Fairtrade label

Het Fairtradelabel verzekert koffieboeren in het Zuiden een eerlijke minimumprijs voor hun product. Het label ondersteunt duurzame ontwikkeling, omdat de opbrengst wordt geïnvesteerd in infrastructuur, gezondheidszorg en onderwijs. Koffie drinken met dit label draagt rechtstreeks bij tot armoedebestrijding in de koffielanden.

Lees meer over Fairtrade.

Flo ID: 1022

Europees biolabel

Het Europese biolabel wordt toegekend aan koffie geproduceerd met respect voor het natuurlijke ecosysteem. Zo werken de boeren zonder schadelijke pesticiden en zijn koffieverwerkers strikt gebonden aan regels rond chemicaliën en additieven. Alle regels liggen vast in de Europese wetgeving. Koffie drinken met dit biolabel is goed voor de gezondheid en voor het leefmilieu.

Meer weten over Biologische Landbouw.

Green coffee trader EU biologic
Green coffee trader UTZ certified

UTZ-certificaat

Koffie met het UTZ-certificaat ondersteunt duurzame landbouw en ontwikkelingskansen voor  de koffieboeren. Het programma draagt bij tot betere landbouwtechnieken, een minimale impact op het milieu, arbeidsrechten, huisvesting en gezondheidszorg. UTZ-koffie drinken is een blijk van sociale verantwoordelijkheid voor mens en omgeving.

Meer weten over Utz certified.

Rainforest Alliance label

Koffie met dit label is afkomstig van plantages die werken volgens de principes van duurzame landbouw. Rainforest Alliance wil op die manier de biodiversiteit bewaren, kwetsbare natuur beschermen en het welzijn van de koffieboer garanderen. Koffie drinken met dit label beschermt de bossen en remt de klimaatopwarming af.

Meer weten over Rainforest Alliance.

Green coffee trader RFA certified
Green coffee trader USDA organic

USDA Organic label

Het USDA Organic Label is voorbehouden voor koffie afkomstig van biologische landbouw. Het label stelt strenge eisen aan de bodemkwaliteit en regelt het gebruik van chemische  meststoffen, pesticiden en water. De Amerikaanse overheid ligt aan de basis ervan. Koffie drinken met dit label ondersteunt biologische productiemethodes.

Meer weten over USDA NOP.

ISO 22000

ISO 22000 is een internationaal kwaliteitslabel voor voedselveiligheid. Het werd ontwikkeld door de Internationale Organisatie voor Standaardisatie. Het ISO 22000-certificaat wordt toegekend aan plantages, coöperaties, groot- en kleinhandelaars of koffiebranders  die volgens de opgelegde kwaliteitsnormen werken. Kiezen voor Rucquoy Frères als leverancier voor uw ruwe koffie is een 100 procent voedselveilige, traceerbare en kwalitatieve keuze.

Meer weten over ISO22000.

Green coffee trader iso22000

U wenst meer te weten over onze certificaten.