Hoe Het Begon

In 1919 na de oorlogsjaren richten twee ondernemende broers een groothandel in koffie op. De gebroeders Rucquoy leggen de basis van wat nu een bloeiend koffiebedrijf is. Na de dood van de pioniers nemen hun nakomelingen het bedrijf over.

In 1959 komt Roger Roblain in dienst van de familie Rucquoy. Deze ambitieuze koffiehandelaar met een sterke overtuiging maakt zich snel de kneepjes van het vak eigen. In 1985 neemt hij de firma over van de familie Rucquoy.

De jaren 80 zijn boeiende jaren in de internationale koffiehandel. De wereld ontdekt de zogenaamde specialty koffie, of gourmetkoffie. Op vraag van de klant spitst Rucquoy Frères zich steeds meer toe op gourmetkoffie.

Green coffee trader cupping room
Green Coffee Trader

Onze visie

Maar voor Roger Roblain mag het iets meer zijn. Wereldwijd kreunen koffieboeren onder de toenemende speculatie op de koffiemarkt. Roger staat mee op de barricaden voor de erkenning van het eerste keurmerk voor eerlijke koffie: Max Havelaar (nu Fairtrade).

In de jaren 90 maakt Rucquoy Frères resoluut de omslag naar koffie van duurzame afkomst, zowel voor de gourmet- als voor de mainstreamkoffie. Ook gecertificeerde biologische koffie komt in het gamma.

In 2008 doet Stéphanie Jocquet haar intrede in het bedrijf. Eerst als koffiehandelaar, later als rechterhand van haar grootvader Roger. Zij voert mee de dagelijkse leiding in de onderneming.

In 2010 verkrijgt Rucquoy Frères als eerste Europese koffiegroothandel het certificaat voor voedselveiligheid (ISO 22000). Een mooie beloning voor jarenlang keihard werken.

Meer weten over onze certificaties.

Wij hebben een boontje voor u.