AANKOOP

Duurzame leveranciers

We kopen uw koffie aan bij koffieplantages en coöperaties met wie we in de loop der jaren een vertrouwensband hebben opgebouwd. Zo garanderen we de continuïteit en de kwaliteit.

Veelal gaat het om kleine en middelgrote leveranciers, maar we kunnen uiteraard ook grotere volumes leveren.

Al onze leveranciers onderschrijven de internationale standaardnormen voor duurzame koffiehandel (Codes of Conduct). De meeste van hen, 90 à 95 procent, leveren bovendien gecertificeerde koffie. Op die manier dragen we bij tot betere omstandigheden voor mens en milieu.

Buying Green Coffee
Coffee Trader Shipping

VERSCHEPING

Gecontroleerd transport

De verscheping gebeurt volgens strikte regels die gedurende het hele traject de voedselveiligheid garanderen. Rucquoy Frères werkt daarvoor samen met betrouwbare rederijen.

Zo wordt bijvoorbeeld, biologisch gecertificeerde koffie strikt gescheiden gehouden van niet-gecertificeerde koffie.
Verpakking in genormeerde zakken garandeert de versheid en behoud van smaak. Het transport over zee gebeurt in containers voorzien van kraftpapier, en bijkomend soms dry bags. We vragen de containers onderdeks te laden. Zo blijft de koffie beschermd tegen zeewater.

Rucquoy Frères voert bovendien kwaliteitscontroles uit op de lading, zowel voor als na de verscheping.

Lees meer over onze kwaliteitscontrole.

OPSLAG

Veilige opslag

Uw goederen wordt bewaard in een magazijn speciaal ontworpen voor de opslag van koffie. Ruwe koffie is erg gevoelig voor klimatologische omstandigheden. De stockagehal is dan ook een staaltje van technisch vernuft.

Kenmerken stockagehal

  • gebouwd in beton
  • zelfregulerende controle van temperatuur en vochtigheidsgraad
  • gecontroleerde ventilatie
  • uv-filters in de lichtkoepels om condensatie en verbleking te vermijden
  • bewaring in foodgrade zakken

De opslag wordt gecontroleerd en gecertificeerd volgens de vereisten van de New York & Londen terminal market. Ook ons ISO 22000-certificaat garandeert een optimale stockage.

Storage green coffee

U wenst meer te weten over ons aanbod.