PROEFSESSIE

Koffie proeven

Voor we uw koffie aankopen, zoeken we naar de soort die het best aan uw eisen beantwoordt.

U wil een lichte koffie? Of iets met meer body? Verkiest u een kruidige of nootachtige smaak? Of mag het caramel, zelfs pikant zijn? De smaakvariëteiten zijn eindeloos.

In een cuppingsessie proeven we met u verschillende soorten en melanges. U beoordeelt zelf het aroma, de smaak en de kwaliteit. Samen zoeken we naar het ideale smaakprofiel.

Een cuppingsessie aanvragen.

Green coffee quality control
Green coffee quality controle

KWALITEITSCONTROLE

Grondige kwaliteitscontrole

Een eerste controle gebeurt net voor de verscheping. We ontvangen een staal dat we aan verschillende tests onderwerpen. We kijken naar het uitzicht van de koffiebonen (grootte, kleur), tellen het aantal defecten en we beoordelen de geur en het aroma. Ten slotte proeven we de koffie met ons hele team.  Een erkend laboratorium in het land van oorsprong test bovendien onder andere de vochtigheidsgraad. Elke volgende levering moet beantwoorden aan het goedgekeurde referentiestaal.

Een tweede kwaliteitscontrole vindt plaats bij aankomst in de Antwerpse haven. We nemen opnieuw monsters per soort. Die worden nogmaals getest en geproefd.

De vochtigheidsgraad van de koffie wordt nogmaals gecontroleerd en we voeren op regelmatige basis OTA testen uit. Periodiek worden stalen naar een, door de overheid erkend, laboratorium gestuurd. We laten standaard OTA en pesticiden testen maar op vraag kunnen andere analyses uitgevoerd worden.

Lees hieronder meer over de verscheping en de opslag van uw koffie.

LEVERING

Leveringswijze op maat

We leveren uw koffie zoals u dat wenst. In bulk, big bags, in een mengeling, in de standaardverpakking of in een verpakking op uw maat gesneden. De regels voor voedselveiligheid en traceerbaarheid komen daarbij op de eerste plaats.

Mogelijkheden

  1. Voor kleinere hoeveelheden: u komt zelf uw koffie halen in onze stockagehal in de haven.
    U verwittigt ons vooraf wanneer u langskomt. We zorgen ervoor dat de magazijniers u helpen bij het inladen.
  2. U laat uw koffie leveren door een eigen transportfirma.
    U deelt ons mee waar, wanneer en hoe uw koffie moet geleverd worden. Wij nemen contact op met uw transportfirma en geven de nodige leveringsinstructies.
  3. U laat uw koffie leveren door een transportfirma via Rucquoy Frères.
    U hebt geen vaste transportfirma? Wij regelen er een voor u. Bezorg ons uw instructies en uw koffie komt op de juiste plaats en tijd bij u aan.
Green coffee transport

ADMINISTRATIE EN DOUANE

Onberispelijke afhandeling

Rucquoy Frères regelt alle douaneformaliteiten. U ontvangt tijdig en correct de nodige transactie- en douanebewijzen. We streven daarbij naar maximale transparantie.

U ontvangt van ons bovendien alle benodigde documenten in verband met certificaten. Hebt u nog iets extra’s nodig? Vraag het gerust. Op die manier kan u audits en controles met een gerust hart tegemoet zien

FINANCIERING

Aankoop en financiering

Zodra u een bestelling plaatst, gaan wij op zoek naar het beste lot. We kopen echter niet zomaar bij eender wie. Onze koffieleveranciers zijn plantages en coöperaties met wie we in de loop der jaren een vertrouwensband hebben opgebouwd. Benieuwd naar ons aankoopbeleid?

Rucquoy Frères prefinanciert uw aankoop. De spelregels vereisen dat ruwe koffie wordt betaald bij verscheping in het herkomstland. Toch betaalt u uw levering pas als die fysiek bij u is afgeleverd.

U wenst een offerte.